Vores hjemmeside 2.0

Andreas Boye | Hans Henrik Hammerum

[ Log In ]
 

Kommentarer

 

Onsdag d. 3. April - Nu starter arbejdet

12.05.2013
Helene skriver:

Så kom dagen, hvor projektformuleringen skulle starte. Der døjes fortsat med maveonde og andre ubehageligheder i danskergruppen. I dag skulle endda også blive dagen, hvor flere af de sydsudanesiske spejdere måtte lægge sig pga. sygdom. Ydermere blev det ført til referat at dagen i dag rent faktisk var envarmdag –også for de lokale. Første etape af projektformuleringen bestod af en demokratisk proces, hvor  alle fik mulighed for at forme planlægningen af de næste to dage. Dette kom imidlertid bag på de lokale spejdere – eller i hvert fald tog det lang tid og megen forklaring før denne tilgang gav mening for alle (eller de fleste). Man kan jo så passende spørge sig selv hvor demokratisk den indledende proces så egentlig var.

Den følgende planlægning gik for de flestes vedkommende over al forventning med Johnsons indsats som et eksempel på, hvordan interesse og engagement kan fremme kommunikation og gensidig forståelse. Derimod var Hans Henriks oplevelse mindre heldig på kommunikationsfronten, idet hans arabiske på ingen måde var stærkt nok til at planlægge sammen med den kun arabisktalende spejder.
 
Frokosten, som endnu engang var gigantiske take away burgere fra Juba, forsinkede genoptagelsen af arbejdet. Til gengæld blev dette skudt i gang med godt humør i heden og brisen under mangotræet. Visionen nåede så langt i sin udvikling, at en repræsentant fra hver af de tre korps kunne færdiggøre arbejdet senere på aftenen. Det havde ingen vist turde håbe på da vi sad til planlægningsmøde få timer forinden. Selvom der var delte meninger om processen i næste aktivitet, lykkedes det at få organiseret de mange idéer fra de afholdte workshops. Der blev gået til den med højt energiniveau, og det bliver spændende at høre alle projektudkastene i morgen, og se, hvor det hele kommer til at bære hen. I hvert fald er der masser af projekter på bordet, som i morgen vil blive prioriteret.
 
En god skylle kunne gøre godt i løbet af natten. Her er lidt smålummert selvom vi nødig klager for meget over vejret. Frosten derhjemme kan vi trods alt godt undvære. Nu må lygten slukkes. I morgen tidlig skal jeg nemlig med Joseph ned til Nilen og plukke nogle særlige blade, som Jane vil kokkerere for os.

Godnat fra Helene.