Vores hjemmeside 2.0

Andreas Boye | Hans Henrik Hammerum

[ Log In ]
 
 

USA 2010

23.07.2010
Andreas og jeg har været i USA i vores sommerferie. Det blev til en masse bilkørsel gennem staterne Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Nevada, Californien og Oregon, og en masse naturoplevelser i Yellowstone, Snake River Plain, Grand Tetons, Great Salt Lake & Nevada-ørkenen og Sierra Nevada: Mono Lake & Yosemite. Oveni det et familiebesøg nær San Fransisco.

Du kan læse om vores oplevelser og se billeder fra turen.

Rejseplan

30.04.2010
Planen for vores rejse, så langt som den er planlagt.

Vis ruten

Yellowstone

20.05.2010
Wyoming er en delstat i USA, der grænser til Colorado, Idaho, Montana, Nebraska, South Dakota og Utah, og som blev optaget som USA's 44. delstat den 10. juli 1890. Wyomings hovedstad og største by er Cheyenne. Indbyggertallet i Wyoming er på blot 522.830, hvilket gør den til USA's mindst befolkede stat.
Yellowstone National Park er USA's første nationalpark, idet den blev oprettet i 1872, og er samtidig verdens første nationalpark. Den har et areal på 8.980 km², som det fremgår af kortet. Parken har sit navn efter de gule klipper i den store canyon, Grand Canyon. Parken har et rigt dyre- og planteliv, bl.a. med bisonokser, ulve, prærieulve, elge, bjørne, kronhjorte, antiloper og mange flere.
Vi havde tre dage i Yellowstone: Mammoth Hot Springs, Canyon og Old Faithful.
 

Sierra Nevada

31.05.2010
Mono Lake er en sø med meget højt saltindhold i Sierra Nevada. Det har en usædvanlig produktiv økosystem, og er en levested for mange sjældne fuglearter.
Yosemite er en national park i det østlige Californien. Parken dækker et areal på 3,080.74 kvadratkilometer i Sierra Nevada bjergkæden. Over 3,7 mill. mennesker besøger Yosemite hvert år. FN har udpeget Yosemite til en World Heritage Site i 1984. Parken er kendt for sine spektakulære granitklipper, vandfald, klare bække, Giant Sequoia lunde, og den biologiske mangfoldighed. Tæt ved 95% af parken er vildmark.

Det lange stræk nordpå

31.05.2010
Californien er en stat i USA; den kaldes også for Appelsinstaten og har desuden kælenavnet The Golden State (den gyldne stat), som stammer fra Californiens "guldfeber". På engelsk hedder staten California, den danske form af navnet blev fastslået omkring 1850, da de store guldfund vakte international opsigt. Californien er den eneste amerikanske delstat der har et "dansk" navn. Californien blev optaget som USA's 31. stat 9. september 1850.
Oregon er en amerikansk delstat. Statens hovedstad er Salem, mens Portland er den største by. Oregon havde i 2007 3,7 millioner indbyggere. Delstaten ligger ved Stillehavskysten, syd for Washington, nord for Californien og Nevada, mens Idaho ligger mod øst.

Flyveturen

23.07.2010
... hvor vi kommer godt afsted på en laaaaaaaaaaaang flyvetur på næsten 17 timer og mellemlander i Toronto inden vi fortsætter til Seattle, hvor Avis har en bil klar til os og vi finder vores Motel.
 

Det lange stræk østpå

24.07.2010
Washington blev optaget i Unionen som den toogfyrretyvende delstat i 1889. Staten havde omkring 6,6 mill. indbyggere i 2009.
Idaho blev optaget som den 43. delstat den 3. juli 1890. Idaho har ca. 1,5 mill. indbyggere.
Montana er en delstat i den nordvestlige del af USA. Staten er kendt for sin smukke natur. Der bor omkring 950.000 i Montana, hvis hovedstad hedder Helena.
Turen østpå gik som planlagt. Vi overnattede i Drummond og checkede ind på hotellet søndag først på eftermiddagen.

Hos Johanne og Mads

03.08.2010
Berkeley er en amerikansk by i delstaten Californien. Den er beliggende ved San Francisco-bugten i den nordlige del af staten. Universitetet i Berkeley blev oprettet i 1868 og meget af byens økonomi, status og omdømme hænger sammen med denne institution.
San Fransisco er en amerikansk by i delstaten Californien. Byen er med sine 776.773 indbyggere Californiens fjerde største. I 1776, koloniserede spanierne toppen af San Francisco halvøen. Som et resultat af Guldfeberen i Californien i 1848, kom byen ind i en periode med stor vækst. Efter at være blevet ødelagt af jordskælv og efterfølgende brand i 1906, blev byen hurtigt genopbygget.

San Francisco er kendt for månedlange tågebanker, stejle bakker og byens liberale kulturelle, seksuelle og politiske identitet. Berømte bygninger og steder inkluderer Golden Gate Bridge, Alcatraz, kabeltog, Transamerica-pyramiden, Coit Tower, Chinatown, Haight Ashbury og Fisherman's Wharf.
Johanne, der er gift med min nevø Mads, har et års studieophold på universitetet. Vi har fået lov til at bo to nætter hos dem og deres to børn i deres lille lejlighed i Berkeley.

Grand Tetons

28.07.2010
Grand Teton National Park er en national park i Rocky Mountains i det vestlige Wyoming. Parken har navn efter bjerget Grand Teton, der med sine 4.197 meter er det højeste bjerg i Teton bjergkæden. Det meste af bjergkæden ligger inde i nationalparken, der har et areal på 1.255 km².

Teton Range rejser sig stejlt fra dalen Jackson Hole over en strækning på ca. 65 km. Foruden Grand Teton er otte andre bjergtoppe over 3.600 meter høje.

Kilde: Wikipedia
 

Snake River Plain

28.07.2010
Snake River Plain er en geologisk forekomst, som findes primært i staten Idaho i USA. Den strækker sig over omkring 640 km vest fra Wyoming til Oregon. Sletten er et bredt fladt bue-formet sænkning, og dækker omkring en fjerdedel af Idaho.

Ufrivilligt i Calgary

06.08.2010
Helt ufrivilligt blev vores hjemkomst udskudt en dag på grund af en forsinket flyver. Manglende informationer, dårlig service, kedeligt hotel og ingen kompensation gør at det var sidste gang med Air Canada for mit vedkommende.

Den store saltslette og det øde Nevada

30.07.2010
Køremæssigt synes jeg, at denne dag var turens største oplevelse. Vi kørte fra Vores Motel 6 om morgenen med Rocky Mountains i ryggen og kørte både over den flade slatslette og gennem det øde, bjergrige Nevada. Vi endte af alle steder i Tonopah.