Vores hjemmeside 2.0

Andreas Boye | Hans Henrik Hammerum

[ Log In ]
 

Tweets fra turen

Jeg fortalte, som du kan se nedenfor, løbende med min mobiltelefon til hjemmesiden og facebook.

Kommentarer

24.04.2010 skrev anne:
Velkommen hjem!
 

Sudan 2010

24.03.2010, kommenteret 24.04.2010
Jeg jeg har været i Sudan og Uganda fra den 26. marts og til den 23. april. Turens hovedmål var at besøge Lars i Yei og opleve det første valg i Sydsudan efter borgerkrigen. Ufrivilligt blev min rejse forlænget en uge på grund af den islandske askesky.

Rejseplan

09.03.2010
Dato Afgang Ankomst Bemærkning
26. marts  Kastrup Entebbe med KLM via Amsterdam
27. marts Entebbe Yei med Eagle Air
Jeg bor hos Lars i Yei
13. april Yei Entebbe med Eagle Air
Jeg bor i Sseguku hos Kiyingi
16. april Entebbe Kastrup med KLM via Amsterdam. Ankomst Kastrup den 17. april om formiddagen.

Spejderne i Sydsudan

09.03.2010
Jeg vil forsøge at kontakte spejderne i Juba for at finde ud af hvad situationen er omkring farmen i Rejaf og spejderarbejdet i Sydsudan.
 

Valg i Sydsudan

18.03.2010
Søndag den 11. april afholdes de første valg i Sydsudan i 26 år. Valget er bestemt i fredsaftalen, der blev indgået i januar 2005 mellem den sudanesiske regering og frihedsbevægelsen i Sydsudan (SPLM). Valget er et af de mange trin, der er på vejen til den afstemning om et uafhængigt Sydsudan, der er planlagt til januar 2011. En ny stat på vej ... ?

Mon der bliver valg?
Carter centerets seneste rapport anbefaler at valget udskydes ...
Problemer med de logistiske forberedelser belaster den begrænsede kapacitet i valgkommissionen(NEC). På grund af en række forsinkelser og ændringer i afstemningsstedernes procedurer kan det være påkrævet med en mindre udsættelse af valget. Centerets erklæring opfordrede NEC at tage en beslutning så hurtigt som muligt om enhver forsinkelse i valgets forberedelse, således at alle interessenter får tid til at tilpasse deres planer.

Nimrod Engineering

09.03.2010
Også på denne tur vil jeg se en af mine MyC4-investeringer efter i sømmene. Denne gang Nimrod Engineering Limited som jeg har udlånt et betydeligt beløb til og det firma, Foundation for Entrepreneurship Development, der har stået for udlånet til dem.

I don't know where this journey will take us

27.03.2010
"I don't know where this journey will take us, but first stop will be Arua" sagde piloten med et smil, da vi startede fra Entebbe mod Yei.
 

Yei

29.03.2010
Jeg har ikke været meget omkringfarende idag. I dag har jeg købt kød ved slagteren, kartofler på markedet, kaffe i en købmandsbutik, kørt boda-boda og taget 3 billeder. Men det er Afrika og her er varmt og støvet.Sådan ser her ud i dag. Overskyet, varmt og støvet. Jeg stoppede op i et kryds og skød tre billeder.

På SPLMs partikontor i Yei

01.04.2010
Sudanese Peoples Liberation Movement (SPLM) har kontor i Yei på hovedgaden. Jeg gik ind, blev budt velkommen og var nysgerrig. Gad vide om man bliver lige så vel modtaget af Socialdemokraterne i Herning ... ?

Democracy bus

02.04.2010
Der er arbejdes ihærdigt i Sydsudan med at gøre valget til en succes. Foreningen CEFORD, der støttes af danske Mellemfolkeligt Samvirke, arrangerer en "Democracy Bus" der tager rundt i tre counties omkring Yei og laver vejleder folk i hvordan man stemmer til valget. Jeg havde den store fornøjelse at blive inviteret med.

Klik her hvis du vil se billederne fra dagen.
 

Diverse

03.04.2010
Diverse billeder taget undervejs

Fra Yei til Juba igen

05.04.2010
Jeg tænkte, at det kunne vel ikke være så slemt at sidde bagest i minibussen på vej til Juba, og hellere komme afsted med det samme. Det kom jeg til at fortryde. Det var forfærdeligt.

De havde sagt om vejen, at kun var stykket nærmest Yei var dårligt, men nej. Den var elendig hele vejen. Det tog mere end fem timer og jeg var næsten ødelagt, da vi kom frem.

Vraget af den minesprængte bil , som jeg så sidst, var der stadig.

En boda-boda kørte mig det sidste stykke fra holdepladsen til Intra-Afrika, hotellet, hvor jeg sidder nu og sveder. Klokken er over 11 og her er over 30 grader.
 

Scouting in Sudan / The Scout Farm in Rejaf

06.04.2010

Spejdernes kontor gør ikke meget væsen af sig, men det lykkedes mig aalligevel at finde det og mødes med Manase Charles, der nu er manager for Scout Farm Rejaf og ledende i spejderarbejdet i Sydsudan. Spændende at mindes 30 års historie og interessant at undersøge hvordan tingene hænger sammen nu.

Billeder fra valget

11.04.2010
Som turist og almindelig rejsende er jeg ikke berettiget til at tage billeder af valghandlingen uden tilladelse og lederen af valgstedet sagde at jeg ikke måtte. Men det måtte Poverty, der er journalist og akkrediteret, så han lånte mit kamera.

Ændringer

12.04.2010
Kl. 7.14 sendte Eagle Air en email til mig, at flyet i morgen er aflyst "for safety reasons due to the elections", men det fandt jeg først ud af senere.
 

Ud af Sudan

13.04.2010
Det var nærmest antiklimaks da grænsebetjenten uden videre sænkede snoren og lod bilen passere. Han kiggede dårligt nok ind i bilen og jeg blev end ikke bedst om at vise min Travel Permit.

Visiting Nimrod Engineering

15.04.2010
Last wednesday I went to Bifro house on Sir Apollo Kaggwa road in Kampala together with a local friend to meet with Nimrod Engineering Limited, who about two years ago got a 20.000 euro loan from MyC4 through FED/CMC.

What I didnt know when I had the meeting just coming from Sudan with limited internet access was, that their loan was defaulted just a week before. I wasnt told during the conversation and maybe FED/CMC are so busy, that they dont care to inform the borrowers.

Med Eagle Air fra Arua

14.04.2010
Eagle Air afgik planmæssigt fra Arua. Primitivt med kun to små huse, men både billetkontrol, security, bagagehåndtering og servering.
 

Election results

27.04.2010
Sudan's electoral commission declared president Omar al-Bashir the winner of this month's presidential election, with 68 percent of the vote. Bashir gave a televised address after the results were announced and pledged to "serve all Sudanese," whether they voted for him or not.