Vores hjemmeside 2.0

Andreas Boye | Hans Henrik Hammerum

[ Log In ]
 

Kommentarer

 

Italien og Schweiz - lang weekend februar 2008

21.02.2008
Torsdag den 21. februar sidst på eftermiddagen flyver jeg til Milano Malpensa lufthavn. Natten til fredag overnatter jeg på et hotel i nærheden og kører fredag til Küssnacht i Schweiz for at bruge et par dage med Marianne og Markus inden jeg søndag den 24. kører tilbage til Malpensa for at flyve hjem.

Nettogevinst: 50 minutter og en upgrade med SAS

21.02.2008
Så har jeg prøvet det med. Den var der s'gu' ikke. Den stod ikke i listen. Ikke noget fly AZ0209 til Milan/Malpensa 17.35. Jeg checkede billetten igen. Den var god nok. Den var dårlig. Hen på Al Italias kontor. Han råbte tværs over afgangshallen: kan 16.55 nås endnu? Jeps! Endda med upgrade til economy extra. Lidt hjælp fra sikkerhedspersonalet og jeg sprang den lange kø over og kunne ile direkte ud til SK0687, som var i fuld gang med at boarde ... så det var jo ikke så skidt.
 

Man vælger jo det sikre ...

21.02.2008
Jeg blev lidt paranoid i flyveren. Var min bagage kommet med? Jeg var dum; den kunne jo egentlig godt have været med som håndbagage. Tankerne fløj videre. Jeg vælger det sikre: jeg kører s'gu' til Nesso, hvor jeg har været to gange tidligere. Mon ikke de har åbent og ledigt? Lykken står den kække bi. Bagagen kom efter jeg var blevet ristet lidt, billejen dyrere end forventet og 5 kvarter først på motorvej, så gennem Como og så 20 km smal snoet bjergvej på østsiden af Comosøen (hvad skal man dog GPS'er?) og der var ledigt i på Tre Rose. Den vel 70-årige mamma kan ikke et ord engelsk og jeg ligeså lidt italiensk, men det lykkedes at få en cappucino og nu sidder jeg så her på hotellet klokken lidt i ti og behøver ikke foretage mig noget bortset fra at børste tænder før jeg går i seng.

San Bernardino

22.02.2008

Gotthardpasset var lukket og da jeg ikke kunne forliges med tanken om 20 km gennem en smogfyldt tunnel valgte jeg den omvej det er at køre over San Bernardino.

Hos Marianne

22.02.2008
Marianne SMS'ede mig på motorvejen og min nysgerrighed bød mig at køre fra ved første afkørsel, så jeg kunne stoppe og få læsebrillerne på. Hun skrev, at hun var i kliniken, og at hun gerne ville vise den frem. Derefter kaffe hos Feusi, indkøb i Migros og så hjem.
 

Küssnacht

22.02.2008
Billeder fra Küssnacht - udsigt over søen - og bryllup i kirken.

Gåtur i februarsol

23.02.2008
Vi gik en tur lørdag eftermiddag i det dejlige solskin til Weggis, der ligger en 5-6 km syd for Küssnacht. Omsider kom vi afsted - hvad laver du Markus? - og så hanggliders lande, forårsblomster, frugttræfældning, drak vand og nød solen og udsigten. Vi tog bussen hjem, så vi undgik at udfordre vores kondition unødigt.

Hjem var det så omvendt ...

24.02.2008
Jeg troede faktisk at besværlighederne var ovre, da jeg sad i bussen fra gaten og ud til AZ0126. Annonceret et kvarter forsinket men hvad søren ... Ingen opgradering denne gang, ikke engang et vinduessæde kunne det blive til, og beskeden fra kaptajnen da vi havde ventet et kvarter lød at vi havde mistet vores slot og ville blive 2 timer yderligere forsinket. Han prøvede at gøre det lidt bedre et øjeblik senere ved at sige at det kun ville dreje sig om 45 minutter oveni den time, som vi allerede var forsinket. Hvis bagagen ikke er med når vi kommer til Kastrup, så har jeg mistet alt for italienerne. Fremover vil de rangere under grækere og tyrkere.

Det var ellers gået strygende gennem Schweiz i højt solskin og særdeles sparsom trafik, men i Italien gik det galt. Det startede med kø ved grænsen og så var den gal med skiltningen mod lufthavnen. Den startede fint nok ca. 40 km før lufthavnen og ledte på vej stabilt gennem 3-4 kryds, hvorefter skiltningen mod lufthavnen forsvandt for mere end 20 km før den begyndte sporadisk at dukke op igen. Og det er altså ikke betryggende, at skiltningen kun er i hver anden forgrening. Jeg ville gerne tanke inden jeg afleverede til Avis, men der er ingen tankstation på vejen til lufthavnen, hvad jeg betragter som et komplot fra udlejningsselskaberne, der tager sig mere end rigeligt betalt når bilen ikke er fuld. Hvor aflevering af udlejningsbiler foregår er ikke skiltet, så man skal gætte ...

I afgangshallen var kaos. Tusindvis af mennesker i lange ustrukturerede køer og ingen fremdrift. Jeg stod mere end en halv time i kø ved check-in. For umiddelbart efter at stille mig i den næste og længere kø til sikkerhedskontrollen, hvor kun halvdelen af kontrolposterne var bemandet. Igennem den klar til den næste kø ved gaten, hvor den forrige bus til flyveren netop var kørt da jeg kom ... Jeg synes sådan alt i alt at italienerne er nogen ukvalificerede idioter. Retfærdigvis skal det dog siges, at min bagage var med flyveren hjem - men hvorfor skal min kuffert altid være den sidste der kommer??